Tervetuloa KeHO Areenaan!
Tervetuloa KeHO Areenaan!

Kiitos kaikille ensimmäisessä KeHO Areenassa mukana olleille! Lue koonti tapahtumasta.

—————————————————————————————————————-

Pk-yritysten kasvua vauhdittavan Kasvu Openin päätöstapahtuma Kasvu Open Karnevaali järjestetään 24.-25.10. Jyväskylän Paviljongissa. Tänä vuonna KeHO on mukana tapahtumassa kumppanina omalla KeHO Areena-tapahtumalla sekä World Saving Innovations –alueella.

KeHO Areena-tapahtuma järjestetään keskiviikkona 24.10. klo 11.30-14.30 aikana ja siihen kutsutaan mukaan kaikki Kasvu Openin Future Health and Wellbeing- polulla vuosien aikana olleet yritykset, muita hyvinvointialan yrityksiä ja tiimejä sekä järjestötoimijoita. Tapahtumassa osallistujat saavat ratkaistavakseen maakunnassa tunnistettuja hyvinvointihaasteita. Ratkaisut esitetään käänteisessä pitchauskisassa ja parhaat palkitaan KeHOn asiantuntijoista kootun tuomariston päätöksellä.  KeHO Areenaan kuuluu myös paneelikeskustelu Hyvinvointitaloudesta bisnestä.

KeHO Areenalla ratkaistaan hyvinvointihaasteita!

KeHO Areena – haastekilpailun teemana ovat tänä vuonna ovat arjen hyvinvointihaasteet. Näkökulmamme hyvinvointiin on kokonaisvaltainen ja hyvinvoinnin perusta rakentuu mielestämme toimivalle ja mielekkäälle arjelle. Kokoa oma tiimisi etukäteen tai verkostoidu paikan päällä: tiimin voit muodostaa vielä tapahtuman alussa.

Hyvinvointihaasteiden ratkaisu voi esimerkiksi olla uusi palvelu- tai tuoteidea, tai olemassa olevan palvelun/tuotteen kehittäminen. Ratkaisu voi olla digitaalinen tai sisältää teknologiaa (uutta tai olemassa olevaa). Ratkaisupitchauksessa kuvataan palvelun sisältö, hyödyt asiakkaalle sekä jatkokehittämistarpeet.

Haasteet
 1. Liikuta liikkumattomia/Eino Havas, Likes
  Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen viimeisten tilastojen mukaan neljännes suomalaisista ei liiku juuri lainkaan. ’Liikkumattomat’ eivät löydä itselleen sopivaa lajia, motivoidu tai löydä aikaa liikkumiseen. Haasteena on kehittää ratkaisu, joka motivoi ei-liikkuvia tai vähän liikkuvia ihmisiä liikkumaan.
 2. Vähennä lasten ja nuorten yksinäisyyttä/Raili Haaki, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry
  Syksy on tuonut koulujen pihoille kaveriporukat, mutta myös yksinäiset lapset, jotka eivät löydä ystäviä. Haasteena on kehittää ratkaisu, jota kautta jokaiselle löytyisi ryhmä, johon kuulua, joko koulussa tai vapaa-ajalla.
 3. Auta osatyökykyisiä löytämään työpaikka/Anu Pelkonen, JAMK
  Suomessa on kymmeniä tuhansia osatyökykyisiä, jotka haluaisivat tehdä työtä. Olemassa oleva työkyky pitäisi saada mahdollisimman hyvin käyttöön. Haasteena on kehittää ratkaisu, joka auttaa osatyökykyisiä työllistymään omia voimavaroja ja vahvuuksia hyödyntäviin työtehtäviin.
 4. Motivoi iäkkäät kotikuntoutukseen/Riku Nikander, Tutkimus- ja kehittämiskeskus GeroCenter
  Kotona asuminen edellyttää ikäihmisiltä hyvää toimintakykyä. Tutkimuksen mukaan arkeen sidoksissa oleva kuntoutuminen tuottaa hyviä tuloksia. Haasteena on kehittää ratkaisu, joka motivoi asiakasta kuntoutumaan kotona. Mahdollisuuksien mukaan huomioi ratkaisussa toimintakyvyn eri osa-alueet ja omaiset.

Ohjelma

Tilaisuuden MC: luova johtaja Mikko Kalliola, Aava & Bang
 

 

klo 11.30-12.00

KeHO Finland esittäytyy. Janne Laitinen, JAMK

Hyvinvointihaasteiden käänteiden pitchaus:

1) Liikuta liikkumattomia
2) Vähennä lasten ja nuorten yksinäisyyttä
3) Auta osatyökykyisiä löytämään työpaikka
4) Motivoi iäkkäät kotikuntoutukseen

Tiimit vetäytyvät ratkomaan hyvinvointihaasteita ja valmistelevat pitchauksiaan – aikaa on tunti!

 

12.15-13.15

 

Paneeli: Hyvinvointitaloudesta uutta bisnestä!

Ekosysteemit ja lisäarvo: Jari Ritsilä

Terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen: Tarja Kettunen, Jyväskylän yliopisto

Hyvinvointiyrittäjyys ja bisnes: Kaisa Wallinheimo, LeWell Oy

Urheilutapahtumat ja Hippos: Kari Tyni

Rahoitus: Seppo Sneck, Largo Capital Oy

13.15-13.45 Tiimit esittelevät ratkaisunsa haasteisiin
13.45-14.15 Tuomaristo arvioi ratkaistuja
14.15-14.30 Voittajien valinta