Liikunnan tunnuslukuja Keski-Suomesta – näkökulmia hyvinvoinnin edistämisen rakenteisiin ja resursseihin maakunnassa ja kunnissa

Keskiviikkona 21.11. klo 9.00 – 10.00 Lea Pulkkisen sali, Agora

Miltä Keski-Suomi näyttää maakuntana? Millainen on se kuntien toimintaympäristö, johon terveyden edistämisen toimenpiteitä pyritään kohdistamaan tai millainen on se kunta, jolla säilyy hyvinvoinnin edistämisen velvoite vielä sote- ja maakuntauudistuksen jälkeenkin? Esityksessä tarkastellaan kuntien elinvoimaisuutta ja väestörakennetta suhteessa liikuntaa ja terveyttä edistäviin rakenteisiin sekä toimenpiteisiin kohdennettuihin resursseihin. Yhdistettyjen tietojen avulla pyritään antamaan aineksia arvioinnille hyvinvoinnin edistämisen mahdollisuuksista kunnissa ja maakunnassa. Alustuksessa esitellään myös ”Lasten ja nuorten liikunta Suomessa – Tuloskortti 2018” sekä kouluikäisten liikunnan data-alusta, joka tarjoaa kuntakohtaista tietoa päätöksenteon tueksi.

Aihetta esittelevät yksikönjohtaja Kaarlo Laine, tutkimusjohtaja Tuija Tammelin, tutkimuskoordinaattori Virpi Inkinen ja tutkija Salla Turpeinen (LIKES).

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, mutta edellyttää ilmoittautumista.

Ilmoittautuminen 19.11. mennessä