Liikkeestä hyvinvointia KeHOlle ja mielelle 12.11.2018

Monitieteinen tiedepäivä
Ma 12.11.2018 klo 9.00-16.00
Jyväskylän yliopisto, päärakennuksen juhlasali (Seminaarinkatu 15)

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri ja Jyväskylän yliopisto järjestävät jo perinteeksi muodostuneen yhteisen monitieteisen tiedepäivän 12.11.2018 Jyväskylän yliopiston päärakennuksessa.

Tiedepäivä on osa laajemman Keski-Suomen hyvinvoinnin osaamiskeskittymän KeHOn toimintaa. Yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen ja sairaanhoitopiirin johtaja Juha Kinnunen avaavat tilaisuuden, jossa KeHOn yhteistyötä rakentavan toimintamallin mukaisesti suuri joukko eri alojen tutkijoita, käytännön toimijoita sekä päättäjiä kokoontuu kuulemaan, keskustelemaan ja ottamaan kantaa tutkimuksesta nouseviin polttaviin kysymyksiin.

Tänä vuonna ohjelmassa pureudutaan erityisesti liikuntaan, liikkumiseen ja hyvinvointiin monesta näkökulmasta. Liikunnan terveys- ja hyvinvointivaikutuksista on vakuuttavaa tutkimusnäyttöä. Itselle mieluisan ja sopivan liikuntamuodon löytyminen ja liikuntamotivaation ylläpitäminen ei kuitenkaan ole kaikille yhtä helppoa. Tiedepäivässä pohdintaankin tutkimusnäyttöön perustuen sitä, miten kaikkien kansalaisten monenlaista liikkumista voitaisiin tukea nykyistä paremmin, ja miten liikuntaa osattaisiin nykyistä enemmän hyödyntää hyvinvoinnin tukena sekä sairauksien hoidon tukena tai jopa lääkkeiden vaihtoehtona. Miten liikuttaa ihmisiä Keski-Suomessa?

Liikunnan lisäksi myös musiikilla on tutkimuksin todettuja terveys- ja hyvinvointivaikutuksia. Tiedepäivässä pohditaankin, millainen musiikki on hoitavaa. Entä voiko musiikki toimia liikunnan tukena ja liikunnan lisääjänä?

Tiedepäivän posterinäyttely antaa eri alojen tutkijoille mahdollisuuden esitellä omaa hyvinvointiin liittyvää tutkimustaan. Perinteeksi on tullut myös posteripalkintojen jakaminen.

Ohjelma tulostettavassa muodossa.